دانستن اصطلاحات سئو برای هر سئوکار از واجبات است. اما اگر مدیر، مسئول بخش فنی یا دیجیتال مارکتینگ یک وبسایت هستید هم لازم هست تا حدودی با اصطلاحات حوزه سئو آشنا باشید چرا که هنگامی که می خواهید از کارمندتان گزارش بگیرید یا خدمات سئو سایتتان را به یک تیم سئو برون سپاری کنید، بهتر است با این اصطلاحات آشنا باشید تا هنگام مذاکره با سئوکارتان بهتر بتوانید کار را پیش ببرید. پس با این نوشتار تا انتها همراه شوید.
یکی از دغدغه های مدیران کسب و کارها این است که وقتی طراحی سایت به پایان رسید بعد از گذشت مدتی می بینند که نتیجه دلخواه رو دریافت نکردند و وبسایتشان بازید قابل توجه ای ندارد و محصولات و خدماتشان آنطور که تصور می کردند فروش نمی رود، حلقه ی گمشده ی اکثر این کسب وکارها بهینه نبودن وب سایت شان برای موتورهای جستجوست. پس صاحبان کسب و کار بهتر است در این زمینه اطلاعات لازم رو کسب کنند تا بتونند تصمیمات خوبی را برای آینده ی کاریشان بگیرند.
در این پُست که در مورد اصطلاحات عمومی و تخصصی سئو هست، تمامی اصطلاحات را در قالب یک فایل PDF آورده ایم تا بتوانید همیشه همراهتان باشد و در فرصت های مناسب به مطالعه آن بپردازید.
دانلود 110 اصطلاح تخصصی سئو بصورت PDF
آشنایی با پرکاربردترین واژگان عمومی و تخصصی سئو
سئو یا SEO چیست؟
اولین اصطلاحی که باید معنیش رو بدونیم، کلمه سئو (SEO) است که از ابتدای واژه گان انگلیسی SEARCH ENGINE OPTIMIZATION به معنای بهینه سازی وبسایت برای موتورهای جستجو ساخته شده است. سئوکاران می توانند با استفاده از اصول سئو، صفحات وبسایت را در اولویت موتورهای جستجو قرار دهند. حضور صفحات وبسایت سئو شده در صفحه نخست نتایج موتورهای جستجو بویژه گوگل باعث افزایش بازدید از سایت می شود.
SERP (Search Engine Ranking Page)
صفحه لیست های سایتی هایی است که توسط موتور جستجو هنگام انجام یک جستجو نشان داده می شود. معمولاً در هر صفحه ۱۰ لینک نتایج وجود دارد.
URL – Uniform Resource Locator
یک آدرس منحصر به فرد که برای هر صفحه موجود در اینترنت وجود دارد. به آدرسی در اینترنت اشاره دارد که دارای دو بخش اصلی پروتکل -http:// یا https:// و نام دامنه وب سایت example.com است.
PPC (Pay Per Click)
به معنی پرداخت هزینه در ازای هر کلیک می باشد. به این نوع از تبلیغات، تبلیغات کلیکی نیز گفته می شود.
Search Engine Marketing – SEM
SEM به معنی بازاریابی موتورهای جستجو می باشد و به عبارتی می توان گفت استفاده از سئو یکی از روش های بازاریابی موتورهای جستجو است.
Latent Semantic Indexing – LSI
اشاره به کلماتی دارد که با کلمه کلیدی مورد نظر شما ارتباط معنایی دارند.
Long Tail Keyword – LTK
کلمات کلیدی دم بلند! این ترجمه عبارت بالاست؛ اما در مورد مفهومش: به کلمات کلیدی چند عبارتی (حداقل شامل 3کلمه)، کلمات کلیدی لانگ تیل یا بلند گفته میشود. به عنوان مثال کلمه “خرید نهال” یک کلمه کلیدی معمولی است اما کلمه “خرید نهال درخت لیمو شیرین” یک کلمه کلیدی لانگ تیل یا بلند بشمار میآید.
Accelerated Mobile Pages – AMP
صفحات بهینه شده سایت برای نمایش در موبایل
Human Experience Optimization – HEO
بهینه سازی و آسان سازی رابط کاربری و طراحی ظاهری، برای کاربر
Social Media Marketing – SMM
بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی
Click Through Rate – CTR
نرخ کلیک به معنی درصد افرادی است که بر روی لینک شما کلیک کردهاند. این درصد از میان کل کسانی که لینک را مشاهده کرده باشند سنجیده میشود.
Trust Rank – TR
اعتماد رتبه: گوگل و هر موتور جستجویی در الگوریتم خود، برای هر دامنه و هر url یک رتبه اعتماد در نظر می گیرد که این رتبه در طول زمان و در طول فرایند سئو به شرط کلاه سفید بودن، افزایش می یابد.
Domain Authority – DA
اعتبار دامنه یا دامین اتوریتی یک معیار است که توسط وبسایت MOZ ارائه شده است که برای پیش بینی رتبه بندی دامنه استفاده میشود. این معیار پیشبینی میکند یک سایت در نتایج SERP چه جایگاهی دارد.
Page Authority – PA
به معنی اعتبار صفحه می باشد که بر مبنای تعداد لینک های داخلی و خارجی سایت و جایگاه سایت در گوگل محاسبه می شود.
Distributed Denial Of Service – DDOS
حمله به سرور
User Experience – UX
تجربه کاربری
User Interface – UI
رابط میان کاربر و محصول
Black Hat SEO – سئو کلاه سیاه
سئو کلاه سیاه نوعی روش در برابر دستورالعملهای موتور جستجو میباشد، که بهمنظور دریافت رنکینگ بالاتر سایت در نتایج جستجو مورد استفاده قرار میگیرد. این تاکتیکهای غیراخلاقی به درد جستجوکننده نمیخورند و اغلب از سمت موتورهای جستجو جریمه میشوند. روشهای کلاه سیاه شامل کلمات کلیدی، پنهانسازی و استفاده از شبکههای لینک خصوصی و… میباشند.
برای مشاهده 110 کلمه کلیدی سئو، فایل PDF آماده شده را دانلود کنید
این مقاله همیشه بروزرسانی می شود
میخاستم بدونم هرکلمه کلیدی چقدر طول میکشه به صفحه اول گوگل بیاد؟
درود بر شما. رسیدن کلمات کلیدی به صفحه نخست گوگل بستگی به میزان سختی کلمه و وضعیت رقبا داره. برخی کلمات ممکنه حدود 4 ماه زمان نیاز داشته باشه تا به صفحه اول برسه و برخی بیش از یکسال.