مقالات سئو

سئو چیست؟ | سئو به زبان ساده چیست؟

سئو چیست

سئو (SEO) یا بهینه سازی موتور جستجو، عمل بهینه سازی یک وب سایت یا صفحه وب برای بهبود رتبه و دیده شدن آن در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERPs) است. خدمات سئو به تکنیک‌ها و استراتژی‌های مختلفی اشاره دارد که کسب‌وکارهای آنلاین برای بهبود سئو سایت خود از آن‌ها استفاده می‌کنند، از جمله تحقیق کلمات کلیدی، بهینه‌سازی روی صفحه، ساخت لینک و تولید محتوا. با استفاده از خدمات سئو، کسب و کارها می توانند حضور آنلاین خود را افزایش دهند و ترافیک بیشتری را به وب سایت خود جذب کنند.

سئو (SEO) سایت مخفف چیست؟

SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization به معنای بهینه سازی (وبسایت) برای موتورهای جستجو است.

امروزه این تعریف تا حدودی تغییر کرده بگونه ای که سئو به معنای بهینه سازی تجربه کاربری از جستجو تلقی میشه، به این معنا که برای رضایت کاربر از نتیجه یافت شده نیز اهمیت ویژه ای قایل شویم.

آیا رفتار کاربران بر سئو تاثیرگذار است؟

الگوریتم RankBrain تلاش می‌کند تا رفتار کاربران هنگام جستجو را آنالیز کرده و متناسب با همان رتبه‌بندی نتایج را بهینه کنند. زمانی که کاربران در گوگل عبارتی را جستجو می‌کنند و پیشنهادات گوگل را انتخاب می‌کنند، گوگل به انتخابات آن کاربر توجه می‌کند، در کنار این‌ها گوگل به زمان ماندگاری هر کاربر در آن سایت هم توجه دارد.

ما میتوانیم با یک سئو بهتر بازدید های بیشتر برای سایتمان بیاوریم .

آیا از اهمیت بالای سئو باخبرید؟

کاربران اینترنتی برای پیدا کردن صفحات مورد‌نظر خود از موتورهای جستجو مانند گوگل استفاده می‌کنند و اهداف اصلی موتورهای جستجو این است که چیزی را در اختیار مردم قرار دهند که به دنبال آن هستند. از این رو سئو بالا به معنای بازدیدکننده بیشتر می‌باشد.

تجربه نشان داده است که جذب بازدیدکننده زیاد از طریق گوگل می‌تواند موفقیت هر شرکتی را تضمین کند. بدست آوردن بازدید کننده از رو‌های سئو بر هر نوع تبلیغ برتری داشته است و در درازمدت هزینه کمتری را نیز به شما تحمیل خواهد کرد.

دلیل نیاز موتورهای جستجو به سئو

گوگل موتوری هوشمند است اما به کمک کاربران برای به نمایش گذاشتن نتایج اینترنتی بهتری نیاز دارد. با این حال محدودیت‌هایی در این مسیر وجود دارد که نیاز به سئو سایت را ایجاد میکند. سئو اشتباه میتواند تاثیر معکوس در سایت شما داشته باشد و از دید کاربران پنهان کند. و رقبای شما میتوانند با محتوای ضعیف تر از شما جولو بزنند. ربات های خزنده گوگل فاکتورهای نسبتا مشخصی برای درک محتوای صفحه دارند که در صورت رعایت آنها شانس شما برای کسب جایگاه افزایش می یابد. این فاکتورها را اصطلاحا onpage seo می نامیم.

ما باید در استفاده از سئو مراقب باشیم چون اگر از سئو اشتباه استفاده کنیم تاثیر معکوس خواهد گذاشت.

سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه چیست؟

سئو کلاه سفید به معنای استفاده از تکنیک‌های سئو در جهت جلو رضایت کاربران و رعایت تمامی قوانین و اصول گوگل است. اما سئو کلاه سیاه دقیقا برعکس می‌باشد. سئو کلاه سیا یعنی استفاده از ضعف موتورهای جستجو و تکنیک‌های فریب آنها در کنار عدم اهمیت به رضایت بازدیدکنندگان است. البته گوگل هر چند وقت یک بار این سایت‌ها را شناسایی کرده و آنها را تنبیه می‌کند.

سه تا از مهمترین مراحل سئو

سئو یک فرآیند زمانبر و مستمر برای بهینه‌سازی یک سایت است. در این فرآیند تکنیک‌های زیادی وجود دارد که هرکدام می‌تواند تاثیر مثبتی روی سایت شما بگذارد. ما برای موفقیت در سئو به سه مرحله نیاز داریم.

مهمترین بخش از سئو ، سئو تکنیکال میباشد که بیشترین تاثیر را در سایت میگذارد.

1- سئو تکنیکال

به مواردی مانند رعایت اصول سئو در طراحی، نشانه گذاری استاندارد، استانداردسازی کدنویسی سایت، بهینه سازی سرعت سایت و طراحی نسخه ریسپانسیو  سئو تکنیکال میگویند. قبل شروع بهینه سازی ما نیاز به یک سایت قدرتمند و استاندارد نیاز داریم.

1-1 – سرعت سایت

شاید برای شما هم جالب باشد بدانید که گوگل وقتی قرار است یک صفحه از وب سایتتان را به نتایج اول بیاورد، به عنوان یک فاکتور مهم سرعت آن را نسبت به سرعت صفحات رقبا بررسی می‌کند. این یعنی ممکن است سرعت لود پایین وب سایت شما؛ باعث شود محتوای جذاب و مفیدتان در مقابل دید کاربران قرار نگیرد. گوگل به کاربران اهمیت زیادی می‌دهد و در ادامه هم کاربران از منتظر ماندن پای صفحات موبایل یا رایانه برای باز شدن صفحه سایت شما خوششان نمی‌آید.

1-2   – ساختار بهینه شده برای ربات‌ها

موتورهای جستجوگر برای مشاهده صفحات وب‌سایت شما، از یک‌سری ربات کمک می‌گیرند مانند کراولر (crawler) یا خزنده. مهم اینجاست که این خزنده‌ها خیلی توانایی بالایی در بررسی صفحات وب‌سایت ندارند. شما باید برای دیده شدن سایت و صفحاتتان با ایجاد یک ساختار قابل پیگیری برای دیده شدن آن ها به ربات ها کمک بکنید.

خزنده‌ها اصولاً برای پیدا کردن صفحات جدید، از لینک‌ها کمک می‌گیرند. یعنی اگر من اینجا به صفحه آموزش سئوتکنیکال لینک بدهم، علاوه بر اینکه آن صفحه را به شمای کاربر معرفی کرده‌ام، راهی هم ساخته‌ام تا ربات‌ها به آن صفحه دسترسی پیدا کرده و ایندکسش کنند.

با توجه به همین مثال، وب سایت شما باید به طور استاندارد دارای لینک‌های داخلی باشد. اگر بخواهم به صورت خلاصه بگویم، باید برای همه صفحات وب‌سایتتان لینک داخلی وجود داشته باشد؛ در غیر اینصورت ممکن است خزنده‌ها به صورت ناقص سایت را خزش کنند.

1-3 – فایل robots.txt

تا جایی که من می‌دانم ربات‌ها موجودات زبان نفهمی هستند و به راحتی نمی‌شود حالیشان کرد که ربات عزیز این صفحه را ایندکس نکن! اما خب با بعضی زبان‌های برنامه نویسی می‌شود با آن‌ها صحبت کرد. فایل متنی robots.txt که در هاست وب‌سایت شما بارگذاری می‌شود، حاوی یک سری دستور برنامه نویسی است که با ربات‌های موتور جستجو ارتباط برقرار می‌کند.

در اصل این فایل به شما کمک می‌کند نسبت به رفتار خزنده‌ها در مورد وب‌سایتتان، کمی کنترل داشته باشید. مثلاً می‌توانید به کمک فایل robot از آن‌ها درخواست کنید که صفحاتی مثل صفحه پرداخت و… سایتتان را ایندکس نکنند.

مثالی که از دوستم زدم را یادتان هست؟ دقیقاً مشکل اینجا بود که در حالت پیش فرض سایت‌های وردپرسی یک خط کد در داخل فایل روبوت می‌گذارند تا ربات‌ها نتوانند سایت ناقص را بررسی کنند و این وظیفه طراح سایت است که بعد از کامل شدن پروژه، این کد را از آن حذف کند. البته حذف کردن یا قرار دادنش هم کار سختی نیست؛ کافی است به بخش تنظیمات وردپرس بروید، سراغ گزینه خواندن رفته و تیک گزینه‌ (نمایش موتور های جستجو) را حذف کنید.

اما سئو تکنیکال تنها بخش از سئو نیست و باید روی بخش های دیگر هم دقت کنیم.

اما سئو تکنیکال تنها بخش از سئو نیست و باید روی بخش های دیگر هم دقت کنیم.

2- بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا به فعالیت هایی مانند آنالیز رقبا، کلمات کلیدی ارزشمند، تولید محتوای ارزشمند، تدوین استراتژی محتوایی، برچسب گذاری و دسته بندی، لینک سازی داخلی میگویند. برای موفقیت در سئو سایت ما به محتوا عالی نیاز داریم که از استانداردهای سئو پیروی کنند.

3- لینک‌سازی هدفمند

رعایت استانداردهای سئو تکنیکال و تولید محتوای ارزشمند میتواند شما را به صفحه اول نتایج گوگل برساند ولی برای کسب رتبه 1 و رقابت با سایت های قدیمی تر شما نیازمند لینک سازی خارجی برای سایت خود هستید. فعالیت در شبکه های اجتماعی، فروم های تخصصی، کامنت مارکتینگ، خرید بک لینک، خرید رپورتاژ آگهی و … را اصطلاحا SEO Off-page می نامیم.

9 روش برای لینک سازی هدفمند وجود دارد:

  1. لینک دادن به وب سایت های معتبر و هم رشته شما می تواند اعتبار سایت شما را به عنوان یک مرجع افزایش دهد. البته توجه داشته باشید که این کار نباید به صورت خیلی زیاد انجام شود زیرا می تواند اثر منفی داشته باشد.
  2. ایجاد تعامل با کاربران و مشتریان از دیگر روش های لینک سازی هدفمند است. برای ایجاد ارتباط و تعامل روش های مختلفی وجود دارد که به عنوان برخی از آنها می توان به مواردی نظیر کامنت ها ، پرسش و پاسخ ، لینک پیوستن بله شبکه اجتماعی ، ارتباط از طریق ایمیل و غیره اشاره کرد.
  3. برای لینک سازی هدفمند یکی از روش های ساده، پیوستن به گروه های فعال است که در زمینه کاری شما فعالیت دارند.
  4. بازنشر مطالب وب سایت شما در وب سایت هایی که دارای قابلیت لینک پذیری هستند و از محبوبیت بالایی برخوردار می باشند نیز می‌تواند شما را در لینک‌سازی هدفمند یاری رساند.
  5. تعیین اهداف جدید و بازبینی مطالب وب سایت موجب می‌شود تا شما بتوانید مطالب خود را مطابق با روش‌های جدید لینک‌سازی، لینک دهید.
  6. با نقل قول کردن ویدئو ها و مطالبی که در وب سایت های دارای اعتبار و هم زمینه با کسب و کار شما منتشر شده اند، محبوبیت سایت خود را افزایش دهید.
  7. برای لینک سازی باید مطالب را به صورت مداوم و منظم به اشتراک گذارید.
  8. به منظور جذب کاربر برای کلیک بر روی لینک سایت شما، صفحات پروفایل خود را در شبکه های اجتماعی تقویت کنید.
  9. و در نهایت نکته قابل توجه برای لینک سازی ایجاد وب سایتی است که دارای جذابیت بالایی باشد. این جذابیت هم از جانب محتوا و هم از حیث طراحی سایت مهم است.

برای انجام خدمات سئو چه اقداماتی می توانیم انجام دهیم؟

برای اینکه وبسایت خود را بهینه سازی کنید، می توانید به یادگیری اصول سئو بپردازید و خودتان شروع به بهینه سازی کنید یا از مشاور تخصصی سئو راهنمایی بگیرید تا در این مسیر به شما کمک کند. ولی اگر به هر دلیلی این امکان برای شما فراهم نبود می توانید از توانایی فنی افراد یا شرکت هایی که در زمینه ارائه خدمات سئو فعال هستند استفاده کنید تا آنها پروژه سئو شما را با پیش ببرند.

هزینه سئو سایت چقدر است؟

تعرفه خدمات سئو بستگی به میزان سختی کلمات کلیدی، وضعیت رقبا و همچنین وضعیت وبسایت بستگی دارد.

110 اصطلاح سئو که هرسئوکاری باید بداند +PDF

دیدگاهی در مورد “سئو چیست؟ | سئو به زبان ساده چیست؟

  1. کامرانی گفت:

    برای قرارگرفتن در صفحه اول گوگل حتمن باید سئو انجام بدیم؟؟؟

    1. درود بر شما
      می تونید از تبلیغات گوگل ادز هم استفاده کنید.

  2. سینا گفت:

    برای رسیدن به صفحه اول گوگل چقدر زمان میبره؟

    1. پشتیبانی مای لیان گفت:

      این سوال خیلی کلی هستش و رسیدن یک کلمه کلیدی به صفحه نخست گوگل به عوامل بسیاری بستگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *